Geschiedenis

2010 : Rose Pression kent een mooie groei in de verkoop en is vol vertrouwen voor 2011.

November – december 2010: Rose Pression wordt verkocht bij VandB (een keten van bar/wijn-en bierkelders met ongeveer 35 winkels). VandB Toulouse en Chateau Gontier verkopen onze originele drank in fles, vaatje 5L en 30L vat.

Juli – augustus 2010: Rose Pression krijgt een nationale referentie bij France Boissons met een testmarkt in France Boissons Aveyron. Een test die meer dan geslaagd zal blijken.

December 2009 – januari 2010: Rose Pression ontwikkelt zich in Nederland. Een Nederlands invoerder/distributeur is geïnteresseerd om Rose Pression te commercialiseren.

22 – 26 November 2009 : Rose Pression staat samen met zijn invoerder/verdeler B-Lite op HORECA EXPO. Verschillende drankengroothandels en Horeca-uitbaters ontdekken de originele cocktails. De verkoop in België stijgen maandelijks. Rose Pression wordt verkocht in een 30-tal cafés in de regio Antwerpen.

September 2009: Rose Pression verbetert de conditionering van zijn producten. De kleine vaatjes (5L) worden vervangen door kleine vaatjes (5L) met een geïntegreerde CO2 cartouche. Deze nieuwe 5L vaatjes laten toe de producten perfect sprankelend te bewaren gedurende 30 dagen na ingebruikname.

Zomer 2009: Rose Pression wordt geservereerd gedurende verschillende zomerfestivals en dorpsfeesten in de Lot, L’Aveyron, Le Lot et Garonne, Le Gers, La Corrèze en Le Cantal.

Bovendien begint ook de export goed te lopen. Verschillende cafés en restaurants in Duitsland (Munchen), België (Brasschaat en Kapellen) serveren Rose Pression met veel succes.

Ondertussen bereikt de Facebook fanpagina +/- 1000 fans in 2,5 maand.

1 mei 2009: Bleu Pression wordt getest tijdens Rose, Blanc en Blauw night in Andco Café te Prayssac. Bleu Pression maakt meteen indruk. In minder dan 1 uur was alle Bleu Pression uitverkocht.

18 april 2009: Rose Pression is verkrijgbaar in de Belgische supermarkt. Van Ende supermarkten in 2930 Brasschaat en 2940 Stabroek starten met de verkoop van Rose Pression.

21 maart 2009: eerste Belgische klant: Soirée Rose Pression in de Roode Loper, 2930 Brasschaat.

Januari 2009 – april 2009: verschillende cafés, restaurants en supermarkten in de Lotvallei ontdekken de Rose Pression producten. In de Lot en Garonne, Gers and L’Aveyron kiezen verschillende zomerfestivals en dorpsfeesten voor Rose Pression. De eerste reacties in Toulouse zijn enthousiast.

November 2008: Rose Pression neemt zijn intrek in de nieuwe 500m² grote productiehal in Prayssac. Een nieuw team wordt aangenomen om de productie te industrialiseren en de marketing strategie uit te werken.

Januari 2007: De firma “Rose Pression SARL” wordt opgericht om deze twee originele cocktails te commercialiseren.

Juli – augustus 2005: “Rose Pression ©®” en “Blanc Pression ©®” worden geserveerd tijdens verschillende dorpsfeesten in de Lotvallei.

Mei 2005: Er wordt een copyright genomen op het productieproces van de 2 cocktails waardoor niemand de cocktails mag namaken.

2003 – 2005: Thomas Beauvillain, oenoloog in de Lot vallei, ontwikkelt 2 originele en unieke cocktails op basis van wijn: “Rose Pression ©®” en “Blanc Pression ©®”. De eerste degustatie resultaten zijn positief maar de consumentenreacties tonen aan dat klanten er niet veel van drinken aangezien het alcoholpercentage te hoog is (12°). Het alcoholpercentage van “Rose Pression ©®” en “Blanc Pression ©®” wordt verlaagd naar 6°.

 
   
 
   
 
   
   
© 2010 Rose Pression & Ablaze Digital
Overmatig drankgebruik schaadt de gezondheid. Drink met mate